preskoči na sadržaj
vijesti

U istom filmu - korak dalje: Metodičke smjernice i Metodološki okvir

Udruga Metamedij u suradnji sa stručnjacima izradila je metodološki okvir za održavanje senzornih kino projekcija i Metodičke smjernice za organizaciju i vođenje kulturno - umjetničkih radionica za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.
Metodičke smjernice i Metodološki okvir izrađeni su u okviru projekta “U istom filmu – korak dalje” podržanom od strane Fonda za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Nositelj projekta je pulska Udruga Metamedij, a partneri su Škola za odgoj i obrazovanje – Pula, Kino Valli, Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice i Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Moguće ih je besplatno preuzeti s poveznice https://metamedia.hr/category/u-istom-filmu/

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 19. 12. 2023. 11:10

VELIKO FINALE PROJEKTA “ZA(VRT)IMO ZA INKLUZIJU ZAJEDNO!”: NA ZAHTJEV UDRUGA GRAD PULA PRIHVATIO INICIJATIVU ZA OSNIVANJE POVJERENSTVA ZA OSOBE S INVALIDITETOM I DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU GRADA PULE

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić prihvatio je inicijativu Udruge Zelena Istra, Društva osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre, Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije, Udruge slijepih Istarske županije te Udruge za autizam Istra za osnivanjem Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule. Povjerenstvo će se zalagati za ravnopravnost i suzbijanje diskriminacije  s ciljem unapređenja kvalitete života i ostvarenja punih potencijala ove najbrojnije i jedne od najranjivijih manjina u gradu. Organizacije civilnog društva inicijativu su predstavile gradonačelniku na sastanku koji se jutros održao u Komunalnoj palači.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 1. 12. 2023. 13:57

PREUZMI SMJERNICE ZA DRUŠTVENO UKLJUČIVO I SUDIONIČKO DONOŠENJE ODLUKA “O NAMA S NAMA”

Zelena Istra objavila je Smjernice za društveno uključivo i sudioničko donošenje odluka “O nama s nama”. Njima se nastoji unaprijediti procese donošenja odluka, kreiranja politika i planiranja projekata kojima JLP(R)S-ovi utječu na osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, ali i ostale građane. Smjernice su dostupne na webu Zelene Istre za preuzimanje kao digitalna publikacija, u obliku zvučnog zapisana hrvatskom znakovnom jeziku, a prilagođene su i na lako razumljiv jezikTekst smjernica otvoren je za daljnju razradu.

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 27. 10. 2023. 08:42

DOĐI NA TRIBINU: ISKUSTVA, IZAZOVI I PRILIKE - KAKO UNAPRIJEDITI REALIZACIJU PRAVA OSOBA S INVALIDITETOM?

S ciljem upoznavanja šire zajednice s dobrim politikama i praksama za osobe s invaliditetom Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre i Zelena Istra pozivaju građane i udruge na tribinu pod nazivom “Iskustva, izazovi i prilike - kako unaprijediti realizaciju prava osoba s invaliditetom?”. Tribina će se održati u srijedu, 25. listopada, u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc u Puli te putem Zooma, a počinje u 18 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 23. 10. 2023. 12:02

U istom filmu – korak dalje: održana radionica izrade gifova

U sklopu projekta U istom filmu – korak dalje, 14. i 15. rujna 2023. godine je u pulskoj Školi za odgoj i obrazovanje održana radionica gifova koju su vodile Franka Tretinjak i Dina Milovčić iz studija NJI3. Uz njih u radu radionice sudjelovali su i  učitelji, stručni suradnici i pomoćnici u nastavi.

 

Radionica je bila podijeljena u dva dana od kojih svaki dan po blok sat rada. Prvog dana osmišljene su priče koje su drugog dana poslužile kako scenarija za izradu gifova. Svaki od polaznika uz pomoć učitelja i voditeljica smislio je što želi da bude u pokretu te je uz pomoć kolaža stvorio slike odnosno kadrove. Uz pomoć voditeljica kadrovi su fotografirani jedan po jedan te su putem online plaftorme iz nastalih fotografija izrađeni gifovi.

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 3. 10. 2023. 11:30

Školska godina 2023/2024

Dragi naši učenici, roditelji i skrbnici,
Vidimo se u ponedjeljak, 4. rujna, na prvom nastavnom danu.
Nastava počinje:
- u 8 sati za sve učenike osnovne škole (uključujući i odgojno-obrazovne skupine)
- u 13 sati za srednjoškolce
Za sve potrebne dodatne informacije obratite se razrednicima.
  :: opširnije :: 


objavio: Višnja Popović  datum: 4. 9. 2023. 09:00

Izvještaj s akcije “Hodaj u mojim cipelama”

🦽 Akcijom “Hodaj u mojim cipelama” ukazali smo na svakodnevne prepreke s kojima se susreću osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju te ponudili rješenja za podršku i ravnopravnost ovih ranjivih skupina
👨‍🦯 Okupljeni građani mogli su isprobati kako je to hodati s povezom na očima, koristeći se bijelim štapom, zaigrati "Čovječe ne ljuti se" i šah prilagođen osobama oštećena vida, iskušati prelaženje preko tri centimetra visoke prepreke u invalidskim kolicima, odnosno voditi razgovor s čepićima u ušima, oslanjajući se na čitanje s usana
❤️ Učenici Škola za odgoj i obrazovanje - Pula dodirnuli su srca okupljenih pjesmama 🦈 Baby shark i 🤝 Kad se male ruke slože
  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 20. 6. 2023. 12:21

Smjernice za društveno uključivo i sudioničko donošenje odluka

👉 Svojim prijedlozima i komentarima poboljšaj Smjernice za društveno uključivo i sudioničko donošenje odluka!
👍 Njima se nastoji unaprijediti procese donošenja odluka, kreiranja politika i planiranja projekata kojima JLP(R)S utječu na osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju, ali i ostale građane.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 15. 6. 2023. 12:17

Zajedno do znanja 4

U sklopu projekta ZAJEDNO DO ZNANJA 4, UP.03.2.1.07.0040 financiranog bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020., nabavljena KUTIJA PUNA OSJEĆAJA.  

Kutija pomaže djeci da prepoznaju svoje unutarnje emocije i otvoreno razgovaraju o njima. 20 različitih interaktivnih postupaka primjenjuju se u radu s grupom djece ili pojedinačno, kako bi istražili 4 osnovne emocije – sretan, tužan, ljut i uplašen – te načine na koji će ih djeca prepoznati, imenovati, prihvatiti i razviti svijest o njima! Biti sposoban izraziti i kontrolirati emocije na prihvatljiv način temelj je razvoja emotivne inteligencije, jačanja otpornosti i pomaganja djeci da ostanu pribrani kada se suoče sa bolnim iskustvima. Rezultati primjene Kutije pune osjećaja u praksi su slijedeći: djeca su opreznija u iskazivanju osjećaja, imaju bogatiji vokabular u izražavanju emocija, njihova intuicija je profinjenija te je povećana sposobnost proživljavanja tuđih emocija.

Naziv projekta: ZAJEDNO DO ZNANJA 4 - osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika za učenike s teškoćama u nastavi u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, FAZA V.

Naziv programa: Europski socijalni fond - Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Grad Pula-Pola: nositelj projekta

Vrijednost projekta: 583.220,47 EUR, 4.394.274,60 kn

Intenzitet potpore: 68,27%

Trajanje projekta: 16. kolovoza 2022. do 16. kolovoza 2023.

Za više informacija o fondovima:

link na: www.strukturnifondovi.hr

link na: http://www.esf.hr/operativni-program/

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 1. 6. 2023. 14:07

Upis u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024. Vijest ima dokument u privitku

Škola za odgoj i obrazovanje - Pula objavljuje natječaj za upis u prvi razred srednje škole. Natječaj se nalazi u privitku. Kandidati se mogu prijaviti Županijskom uredu, prema proceduri.

Upisnice će se zaprimati 10. i 11. srpnja od 10 do 12 sati u Školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 31. 5. 2023. 08:43

Održana besplatna edukacija o senzornim kino projekcijama

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje” Udruga Metamedij, Kino Valli i Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske toplice organizirali su dvodnevnu edukaciju za odabir adekvatnih filmova za senzorne kino projekcije pod vodstvom prof. edukacijske rehabilitatorice i psihoterapeutkinje Eve Brlek. Edukacija je uključivala osnovno predavanje, upoznavanje s teorijskim okvirima, načinima odabira filmova, analizu filmova prema kriterijima te diskusiju. Bila je namijenjena djelatnicima kina, obrazovnih i kulturnih ustanova i organizacija, kao i svim zainteresiranim osobama. Cilj je bio doživjeti strukturu, formu i dostupne metodološke smjernice za selekciju animiranih filmova.

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 26. 5. 2023. 12:03

„U istom filmu – korak dalje“: Otvorene prijave na besplatnu radionicu o senzornim kino projekcijama – 2. dio

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje”, Udruga Metamedij organizirat će edukaciju i mentoriranje stručnjaka za odabir adekvatnih filmova za senzorne kino projekcije. Drugi dio besplatne radionice pod vodstvom Eve Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeutkinje, bit će održan 18. svibnja 2023. godine u Kinu Toplice u Krapinskim toplicama od 12 do 15 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 9. 5. 2023. 11:59

U istom filmu – korak dalje: radionice o senzornim projekcijama

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje”, Udruga Metamedij će organizirati edukaciju i mentoriranja stručnjaka za odabir adekvatnih filmova za senzorne projekcije. Radionice pod vodstvom Eve Brlek, prof. edukacijske rehabilitacije i psihoterapeut, održat će se u dva termina, 03. svibnja i 18. svibnja 2023.

  :: opširnije :: 


objavio: Vanja Marković  datum: 25. 4. 2023. 11:53
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica

Kalendar
« Ožujak 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi




preskoči na navigaciju